Održan 22. Business cafe: Opcija "odustajanje" ne postoji u biznisu

Radiosarajevo.ba
Održan 22. Business cafe: Opcija "odustajanje" ne postoji u biznisu
Foto: Business Cafe / Održan 22. Business Cafe
U organizaciji agencije GMS održan je 22. Business cafe u Sarajevu. Govornice 22. Business cafe su bili Dalila Fejzagić vlasnica i arhitektica studija ZIDOVI i Edin Halilović suosnivač kompanije Lilium digital.

Dalila Fejzagić je vlasnica i arhitektica studija ZIDOVI koja je započela svoj biznis 2015 godine, a čija je djelatnost arhitektonsko projektovanje, dizajn interijera i namještaja, opremanje interijera, usluge konsaltinga, izrada 3D prikaza i animacija. Još dok je studirala na Arhitektonskom fakultetu rezultiralo je idejom o pokretanju vlastitig biznisa.

Jedan od najvećih razloga upuštanja u poduzetničke vode ili kako ga je Dalila nazvala "skokom iz aviona" bio je potreba za inovativnosti u poslu, otvaranje novih tržišta, jedna vrsta igre na globalnom nivou, ali prije svega bavljenjem onim za što se školovala. Njihov tim čini četvero mladih ljudi koji vrijedno rade na projektima uređenja enterijera u zemljama kao što su Ujedinjeni kraljevski Emirati i Kuvajt, a mogu se pohvaliti i projektima uređenje enterijera u Sarajevu. Borac sam privatno u životu i to mi je pomoglo da nikad ne odustanem od ideje da imam svoj vlastiti biznis, istakla je Dalila.Država treba ulagati u kvalitetno obrazovanje i time zaustaviti odlazak ljudi, trebamo raditi na sebi i ulagati u sebe, na kraju je istakla Dalila.

Edin Halilović suosnivač kompanije Lilium digital, kompanija koja pruža usluge od online komuniciranja do kreativnih riješenja, postavki kampanja i izvještavanja. Njihovu kompaniju čini tim od 17 ljudi, a kompanija posluje dvije godine na tržištu i za to vrijeme su ostvarili uz pomoć Google Partner statusa preko 300 domaćih i međunarodnih klijenta, uključujući najveće komapnije u BiH po prihodima i broju zaposlenih.

Edin je istako da privatni biznis je bio jedini način putem kojeg je on mogao dati doprinos svom individualnom razvoju, svojoj porodici, zajednici i državi. Najbrži rast i jedina realna materijalna perspektiva u našoj zemlji je kroz privatni biznis obzirom na stanje ekonomije i generalno stanje današnjeg društva, kazao je Edin. Dodao je da kad se krene u privatni biznis nema opcije "odustajanje" tako nešto ne postoji u biznisu i da je svaki dan izazov i priča za sebe i da jedan loš dan ne treba biti signal da trebate odustati od svog posla. Edin je poručio na kraju da ne treba imati bojazan stav za upuštanje u privatni biznis, jer svako ko radi bilo kakav posao dobro i savjesno, jeste signal da se trebate baviti svoji biznisom.

Business café okuplja vlasnike malih i srednjih preduzeća te sve one koji želi pokrenuti svoj biznis a s ciljem međusobnog upoznavanja i motivisanja za pokretanje još boljih i uspješnih priča.

Agencija Global Market Solutions se i ovaj put zahvalila sponzorima eventa hotelu Europa te Domoinvestu, kao i neizostavnoj podršci medijskih parnetra među kojima je i Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije