Održan 20. Business cafe: Uspješni bh. privrednici su pokretač BiH

Radiosarajevo.ba
Održan 20. Business cafe: Uspješni bh. privrednici su pokretač BiH

“Uspješni bh. privrednici pokretač su napretka Bosne i Hercegovine“, naglašeno je na jubilarnom 20. Business cafeu održanom sinoć u Sarajevu u organizaciji agencije Global Market Solutions.

Kreiran kao jedinstven poslovni događaj i mjesto susreta vlasnika i vlasnica malih i srednjih preduzeća te onih koji žele pokrenuti vlastiti biznis, Business cafe postao je u protekle četiri godine sinonim za uspješne bh. priče. Sinoćnji susret okupio je sve dosadašnje učesnike i učesnice ovog jedinstvenog poslovnog događaja, više od trideset uspješnih bh. poduzetnika i poduzetnica.

Naglašavajući da su protekle četiri godine ispunjene inspirativnim primjerima bosanskohercegovačke poslovne prakse, direktorica agencije Global Marketing Solutions, Amra Hašimbegović, istakla je da projekat promoviše skrivene heroje Bosne i Hercegovine.

“Uspješni bh. poduzetnici unatoč komplikovanoj ekonomsko-političkoj klimi uspijevaju virtuozno ostvariti zavidne poslovne rezultate. Svi dosadašnji gosti, govornici, lideri i poduzetnici na koncu imaju nekoliko zajedničkih karakteristika, a to su, pozitivan stav, iskrenost, vjerovanje u ideju, ustrajnost, strpljenje i na kraju ljubav prema Bosni i Hercegovini“, istakla je direktorica agencije Global Marketing Solutions, Amra Hašimbegović.

“Kada radnici vide razvoj oni osjećaju pozitivnu priču i bivaju bolji. Razočarana sam u školski sistem i zato vas pozivam da to pokušavamo popraviti ulaganjem u edukaciju kroz rad“, navela je u svom kratkom obraćanju prisutnim, vlasnica kompanije GS-Tvornica mašina Travnik, Snježana Kopruner, dok je vlasnik kompanije Rama glas, Nahid Hasanbegović, naglasio da nema uspjeha bez čvrstog vjerovanja u ono što radiš. “Posebno želim istaći da naša zemlja posebnu pažnju mora posvetiti i uspješnoj dijaspori kako bismo svi postizali još bolje rezultate“, zaključio je Hasanbegović.

"Uvijek pokušajmo dati svoj maksimum u onome što radimo, jer prvo moramo nešto dati kompanijama da bismo mogli očekivati nešto zauzvrat“, rekla je vlasnica poslovnog portala akta.ba, Azra Atagić-Ćatović.

Održavanje jubilarnog 20. Business cafea podržali su Addiko banka, Domoinvest, Pentagram, Hotel Europe i Agencija Bejtovic Communications.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije