Odgođena prodaja nekretnina u Bosmalu

E. H.
Odgođena prodaja nekretnina u Bosmalu
Čitatelj / Radiosarajevo.ba
Velika gužva vladala je danas u Općinskom sudu u Sarajevu za vrijeme licitacije na kojoj su trebale biti prodate nekretnine Bosmal Centra, najvećeg stambeno-poslovnog kompleksa u Sarajevu.

Veliki broj ljudi stigao je na licitaciju kako bi pokušali, po povoljnim cijenama, kupiti neku od nekretnina u ovom stambeno-poslovnom kompleksu.

Ipak, i pored velikog interesa pojedinaca licitacija je odgođena zbog tehničkih razloga, jer su pojedini učesnici licitacije zahtijevali da prije kupovine pogledaju željene nekretnine.

Kako su nam kazali neki građani koji su prisustvovali licitaciji, sudnica je bila premala da primi sve zainteresirane, a u pojedinim momentima i organizacija ove licitacije bila je loša.

Zbog svih ovih razloga, nova licitacija zakazana je u četvrtak, 8. juna, kada bi se trebalo konačno odrediti ko su novi vlasnici pojedinih nekretnina u Bosmalu.

Također, zakazani su i obilasci nekretnina, tokom kojih će potencijalni kupci moći pogledati stanove i poslovne objekte, a to će moći učiniti 22. i 23., te 29. i 30. maja u terminima koji će biti naknadno određeni.

Neki učesnici koji su govorili o detaljima današnje licitacije izrazili su i sumnju da se iza cijelog slučaja krije nezakonita radnja, jer kako su kazali "pojedini građani su se ponadali da će moći, po normalnim cijenama, kupiti stanove ili poslovne objekte, a čini se da do toga neće doći".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije