Odbijena ponuda za Aluminij: Radnici čekaju otkaze

Radiosarajevo.ba
Odbijena ponuda za Aluminij: Radnici čekaju otkaze
Foto: Bljesak.info / Radnici ponovo pred kapijom Aluminija

Ponuda Abraham grupe nije prihvaćena jer ima nekih pravnih nedoumica oko načina najma, rečeno je novinarima ispred fabrike Aluminij gdje je zasjedao Nadzorni odbor.

„Kažu da će nastaviti pregovore. Radnici Aluminija nemaju toliko vremena. Rekli su da će do 31. prosinca pregovarati i da će Nadzorni odbor uputiti to prema Vladi FBiH“, rekla je Tanja Jovanović predstavljajući radnike, prenosi Bljesak.info

„Jedino što znamo da 31. prosinca ćemo dobiti odluke o otkazu. Netko će uz otkazni rok raditi do 15. siječnja. Radnici nemaju ni vremena ni volje ni želje. Ne vidim da postoji volja da se riješi nešto o pokretanu. Šalju nas na biro i van naše države“, rekla je.

Kako su radnici rekli nakon sastanka nastala je pravna zavrzlama je jer se u ponudi spominje Vijeće ministara.

„Zadužena je uprava da se sastane ponovno s grupacijom i da se razjasne nejasnoće i da se redefiniraju stvari koje nisu u njihovoj nadležnosti. Jesu li to njihove želje ili je to samo razvlačenje, ja ne znam. Rekli su da imaju dobru volju, da ponuda je škakljiva po njihovim riječima jer sve stvari nisu uredno definirane. Tamo se referiraju na Vijeće ministara i na Vladu Federacije“, rekao je predstavnik radnika koji je prisustvovao sastanku.

Kaže kako je obećano da će se izmijeniti dijelovi ponude.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije