Nova akcija Porezne uprave: Otkrili 51 radnika "na crno", kazne 266.950 KM

Radiosarajevo.ba
Nova akcija Porezne uprave: Otkrili 51 radnika "na crno", kazne 266.950 KM
Foto: Arhiv / Radnici, ilustracija
Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine na širem području ovog entiteta izvršila je u srijedu veliki inspekcijski nadzor nad brojnim objektima.

Prema informacijama koje su za Radiosarajevo.ba saopćili iz ove institucije, do 18 sati izvršena su ukupno 256 inspekcijska nadzora.

"U ovim kontolama inspektori Porezne uprave FBiH kontolisali su 469 radnika i otkrili 51 neprijavljenog radnika, 66 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 27 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 32 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj", istaknuli su u saopćenju.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 43 objekata, a u 128 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 266.950,00 KM.

"Aktivnosti se nastavljaju i sutra za i dane vikenda te pozivamo obveznike da svoje poslovanje usklade sa zakonom", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije