Najbogatiji Bosanac doživio potpuni bankrot svoje kompanije Alno

Radiosarajevo.ba
Najbogatiji Bosanac doživio potpuni bankrot svoje kompanije Alno
Njemački proizvođač kuhinja Alno, čiji je većinski vlasnik porodica Nijaza Hastora, bosanskog bogataša, pred bankrotom je, te će uskoro biti rasprodana, piše njemački Handelsblatt.

Kako se navodi, za firme kćerke Alno kompanije Pino i Wellmann pronađeni su potencijalni investitori, ali ne i za Alno, koji se nalazi u stalnoj krizi jer posluje s gubicima.

Inače, ovaj list navodi da je Hastor proglasio stečaj, nakon što je od prethodnog vlasnika Maxa Mullera otkupio većinski paket kompanije, te utvrdio da će ga ova kompanija odvući u još veće gubitke. Nakon ovog vikenda istekao je rok za plaćanje nesolventnosti kompanije.

Nijaz Hastor (66), njegova supruga Mirsada (57) i sinovi Kenan (37) i Damir (35) za 24 godine stvorili su imperiju koja obrće dvije milijarde eura, zapošljava 12.000 ljudi na četiri kontinenta u proizvodnji auto dijelova, gradnji jahti, bankama, osiguravajućim društvima, proizvodnji tekstila, obuće, namještaja, pišu njemački mediji.

Nijaz Hastor (Foto: Delo) - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije