Mladi poduzetnici iz BiH predstavljaju poslovne ideje na Demo Day 2.0.

Radiosarajevo.ba
Mladi poduzetnici iz BiH predstavljaju poslovne ideje na  Demo Day 2.0.
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Demo Day 2.0. u organizaciji Fondacije Mozaik
Jedanaest sjajnih timova mladih poduzetnih ljudi iz Bosne i Hercegovine takmiči se danas na događaju Demo Day 2.0. u organizaciji Fondacije Mozaik. Događaj ima cilj odabir najboljih poslovnih ideja mladih ljudi.
Takmičenje se odvija po strogim pravilima - prezentacija biznis plana koja ne smije trajati duže od tri minute te isto toliko vremena za odgovaranje na pitanja žirija.
 
Zahvaljujući ovim propizicijama, događaj je izuzetno atraktivan i protiče uz aplauze i navijanje publike koja je dvoranu Meeting Pointa ispunila do posljednjeg mjesta.
 
U svaki od timova Fondacija Mozaik do sada je uložila inicijalna sredstva za razvoj ideje i prototipa, te mentorstvo. Pobjednici takmičenja dobit će sredstva za unapređenje biznisa u zamjenu za učešće u kapitalu do odredjenog procenta za Fondaciju Mozaik.
 
Timovi koji se takmiče su:
 
1. Urbani krovovi, Banja Luka
2. Zorya, Sarajevo
3. Greens, Sarajevo
4. Full Market, Travnik
5. Vortex, Mostar
6. Axis, Tešanj
7. Igraonica Bubamara
8. Eko Boss, Zvornik
9. Autoservis As, Kladanj
10. Eko s juga
11. Soft hug, Breza
 
Svi timovi su oko godinu dana bili u inkubator programu i radili s mentorima, a za očekivati je da će svaki od ovih društvenih biznisa ostvariti uspjeh na tržištu.
 
Kako je za Radiosarajevo.ba rečeno iz Agencije Mašta koja je suorganizator događaja, krajnji cilj ovog višegodišnjeg projekta je motivirati mlade ljude iz BiH da ne napuštaju zemlju već da ostanu ovdje i ostvare se u profesionalnom i društvenom smislu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije