Mladi poduzetnici iz BiH idu u korak s naprednim, svjetskim trendovima

Sponzorisani tekst
Mladi poduzetnici iz BiH idu u korak s naprednim, svjetskim trendovima
Foto: BBI / Nedžad Gušić

Sarajevo Business Forum (SBF) Start-Up Challenge predstavljen je u Kuala Lumpuru na velikom takmičenju u inovacijama The ASEAN Rice Bowl Startup Awards.

TV takmičenje mladih u poslovnim idejama koje je prošle godine pokrenula Bosna Bank International (BBI) banka u saradnji sa televizijom Hayat prezentovan je na velikom događaju koji je okupio više od 400 inovatora, investitora, medija i relevantnih predstavnika vlasti azijskih zemalja. SBF Start-Up Challenge na dvodnevnom samitu predstavio je Nedžad Gušić, rukovodilac Odjela za finansijski menadžment i savjetovanje u BBI banci i jedan od članova žirija SBF Start-Up Challengea.

"Bilo mi je zadovoljstvo učestvovati na The ASEAN Rice Bowl Startup Awards u Maleziji i vidjeti mlade poduzetnike iz zemalja Azije. Uključene su bile zemlje njihovog regiona, Singapur, Indonezija, Vijetnam…, mladi su se takmičili u inovatnim idejama ispred svojih firmi koje su u početnoj fazi. Ono na što sam posebno ponosan, je to da sami učesnici koje sam upoznao, iako jako napredni nisu bolji nego takmičari u Bosni i Hercegovini. Naši mladi ljudi u kontekstu trendova, kvalitete, ideje i drugih stvari su izuzetno napredni. I njihove firme koje su u fazi osnivanja imaju slične probleme, posebno kada se radi o mobilizaciji početnih sredstava da se ideja realizira. Zato mislim da idemo pravim putem da pokažemo i damo finansijsku i savjetodavnu podršku mladim ljudima", kaže Gušić, dodajući kako je dogovoreno da se mladi iz Bosne i Hercegovine sa svojim poslovnim idejama u budućnosti predstave na ovom takmičenju, kao i da inovatori iz Azije predstave svoje ideje u Sarajevu, putem platformi Sarajevo Business Forum (SBF) i Sarajevo Halal Fair (SHF), kako bi otvorili tržište Evrope preko Bosne i Hercegovine.

Također, osim mladih inovatora na 11. Sarajevo Business Forumu, koji će se od 20. do 22. aprila održati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine najavljen je i dolazak velike delegacije privrednika iz Malezije, a očekuje se i dolazak Tun Dr. Mahathir Mohamada, premijera Malezije i jednog od počasnih osnivača SBF-a.

Sarajevo Business Forum Start-Up Challenge, takmičenje mladih u poslovnim idejama od 2019. godine pruža priliku mladima iz Bosne i Hercegovine da osvoje vrijedne nagrade i realiziraju svoje poslovne ideje i pokrenu vlastiti biznis. Prijave za petu emisiju otvorene su do 15. februara 2020. godine, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na e-mail:

SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com.

Poziv i obrasci dostupni su na web stranici https://bbi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije