Milionske subvencije iz budžeta RS za Željeznice i banjalučki aerodrom

Fena
Milionske subvencije iz budžeta RS za Željeznice i banjalučki aerodrom
Arhiv / Ilustracija
Vlada Republike Srpske (RS), preduzeće "Autoputevi RS" i kineska kompanija „Sinochem Capital Co“ Peking potpisat će memorandum o razumijevanju kako bi se istražila mogućnost zajedničkog projekta izgradnje dionice autoputa Vukosavlje-Doboj.

Radi se o dionici u tom bh.entitetu u dužini od 40 kilometara.

Na sjednici u Banjoj Luci entitetska vlada je usvojila i Informaciju o kapitalnim projektima i drugim investicijama u zdravstvenom sistemu za 2017. godinu, koje iznose 68.435.276,85 KM.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite očekuje, kako je saopćeno, da će realizacijom kapitalnih ulaganja povećati dostupnost zdravstvene zaštite, smanjiti broj pacijenata liječenih u inostranstvu i povećati efikasnost zdravstvenog sistema uz unapređenje kvaliteta rada.

Entitetska vlada dala je i saglasnost na Prijedlog ugovora o finansiranju željezničke infrastrukture u 2018. godini u iznosu od 17.580.000 KM i Prijedlog ugovora o sufinansiranju željezničkog putničkog saobraćaja od interesa za RS, za ovu godinu, u iznosu 7.420.000 KM.

Od 2011. godine iznos subvencije za Željeznice RS iznosi 25.000.000 KM, a svake godine se potpisuju ugovori o načinu podjele tog iznosa namijenjenog za finansiranje željezničke infrastrukture i za sufinansiranje putničkog saobraćaja. 

Za „Aerodrom RS" odobrena je subvenciju u iznosi 1.900.000 KM, a namijenjena je za obezbjeđenje redovnog poslovanja i održavanje vazdušnog saobraćaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije