Logosoft deveti put platinum sponzor NetWork 9 konferencije

K. S.
Logosoft deveti put platinum sponzor NetWork 9 konferencije
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Omar Krivošija i Damir Dizdarević: Uspješna saradnja Microsofta BiH i Logosofta

Kompanija Logosoft deveti put je platinum sponzor najveće poslovno-tehnološke konferencije u BiH - Network 9 konferencija i još jednom je potvrđena dugogodišnja saradnja Networka i kompanije Logosoft vodećeg ICT provajdera u BiH.

Network 9 konferencija će biti organizirana u Neumu od 27. do 29. marta 2019. godine u hotelu Grand Neum. Na konferenciji će biti obuhvaćene relevantne i globalno aktuelne teme vezane za vještačku inteligenciju, Internet of Things, digitalnu transformaciju, moderno radno okruženje, poslovne aplikacije, cloud infrastrukuru, open source softver, sigurnost, naprednu analitiku i poslovnu inteligenciju, DevOps i multi-platformski razvoj.

Direktor kompanije Microsoft BiH Omar Krivošija izjavio je danas na konferenciji za medije u Sarajevu da je zadovoljan što je kompanija Logosoft deveti put po redu platinum sponzor konferencije i da je to dokaz da NetWork konferencija raste.

“Nadam se da ćemo i ove godine opravdati podršku Logosofta i ulaganje u konferenciju, ali i svu onu saradnju koju smo imali svih ovih godina. Microsoft BiH i Logosoft imaju već ‘punoljetnu saradnju’”, naveo je Krivošija.

Direktor Logosofta Damir Dizdarević napomenuo je da je Microsoft ozbiljna korporacija koja je na nivou BiH i zemalja regije jednako kvalitetno mogla ponuditi sve svoje usluge kao što to nudi u zemljama Zapadne Europe.

“Nikada nismo imali dilemu zašto podržavamo NetWork konferenciju u punom kapacitetu kao platinum sponzor. Konferencija je počela u malom kapacitetu i sjećam se 2011. godine i prve konferencije u Banja Luci i učesnika je bilo kao na nekom povećem skupu. Danas imamo više od 70 predavača. Više je nego očigledno koliko je konferencija rasla zajedno sa nama. Danas je NetWork konferencija apsolutno regionalni brend. Iako su Srbija, Hrvatska i Slovenija mnogo ranije krenule sa organiziranjem ovakvih konferencija, NetWork konferencija je u rekordnom roku sustigla po kvalitetu i po kvantitetu regionalne konferencije ovog tipa”, ocijenio je Dizdarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije