Linija Bihać-Sarajevo opravdala očekivanja: Vozom putovalo 2.000 putnika

Radiosarajevo.ba
Linija Bihać-Sarajevo opravdala očekivanja: Vozom putovalo 2.000 putnika
Foto: AA / Voz iz Sarajeva stigao u Bihać

Željeznička linija između Bihaća i Sarajeva, uspostavljena prije dva mjeseca, pokazala je puno ekonomsko opravdanje budući da je vozom na toj relaciji u pomenutom periodu putovalo više od 2.000 putnika, potvrdio je Samir Alagić, direktor bihaćke direkcije Željeznica FBiH, pišu Nezavisne novine.

Istakao je kako u tom preduzeću razmatraju uvođenje novih željezničkih linija na obnovljenoj trasi Unske pruge-

"Najizglednije je pokretanje redovnog putničkog voza između Bosanskog Novog i Bihaća. Revitalizacija pruge pruža Unsko-sanskom kantonu nove razvojne prilike kad su u pitanju prevoz robe i putnika, posebno nakon izraženog interesa kineskih investitora u susjednoj Hrvatskoj da ulažu u u obnovu i modernizaciju Unske pruge do državne granice s Bosnom i Hercegovinom", istakao je Alagić.

Premijer USK Husein Rošić kaže kako je Vlada kojoj je na čelu spremna sufinansirati izgradnju i uređenje pružnih prelaza.

"Drago mi je što Željeznice FBiH ozbiljno razmišljaju o daljem razvoju željezničkog saobraćaja na našem kantonu", kazao je Rošić, pišu Nezavisne novine.

Prema njegovim riječima, uvođenje nove željezničke linije od Novog Grada do Bihaća povezalo bi Bosansku Krupu, Bosansku Otoku i brojna obližnja naselja, što bi imalo veliki značaj za prevoz putnika, posebno učenika i radnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije