Kinezi zainteresirani za izgradnju termoelektrana u BiH

Fena
Kinezi zainteresirani za izgradnju termoelektrana u BiH
FOTO: Arhiv / Tuzla
Na poziv kineskih kompanija Tianjin Electric Power Construction Co, Ltd i Beijing Energy Holding, direktor FIPA-e  Gordan Milinić boravi u posjeti Kini s ciljem predstavljanja mogućnosti za ulaganja u energetski sektor BiH.

Susreo se sa predstavnicima kompanije Tianjin Electric Power Construction Co, Ltd koji su iskazali snažan interes za investiranje i realizaciju projekata izgradnje termoelektrana u BiH. Najavili su dolazak u BiH u drugoj polovini marta 2017. godine kako bi sa relevantnim institucijama dogovorili suradnju. Navedena firma je bila i glavni izvođač radova na TE Stanari.

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)  će također razgovarati  sa predstavnicima kompanije Beijing Energy Holding.

Kineske kompanije će delegaciju iz BiH, koju čine direktor FIPA-e i savjetnik premijera FBiH Gordan Čahtarević, upoznati o realiziranim investicijama u Kini, tehnologijama i modelima realizacije energetskih projekata, posebno termoelektrana.

Najavljene posjete kineskih kompanija i njihov snažan interes za ulaganje u energetski sektor BiH će predstavljati snažan podsticaj ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz FIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije