Izetbegović s princezom Kuvajta Al-Sabah: Postoji veliki interes za investiranje

Radiosarajevo.ba
Izetbegović s princezom Kuvajta Al-Sabah: Postoji veliki interes za investiranje
FOTO: AA / Izetbegović s princezom Kuvajta
Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, primio je danas kuvajtsku princezu Nawal Al-Sabah.

Iz Predsjedništva BiH kažu da je princeza Al-Sabah, koja s delegacijom boravi u višednevnoj posjeti BiH upoznala predsjedavajućeg o velikoj zainteresiranosti investicionih fondova iz Kuvajta da u BiH investiraju u infrastrukturne, telekomunikacione i energetske projekte.

Al-Sabah se nalazi na čelu Kraljevske kompanije za investicije, predsjednica je Upravnog odbora Arapsko-egipatskog investicionog fonda, predsjednica je jedne od komisija Arapske lige te ambasadorica mira Ujedinjenih nacija u ime Kraljevske međunarodne akademije.

Dio delegacije iz Kuvajta posjetio je Bihać, gdje je razmotrena mogućnost investiranja u izgradnju aerodroma. Osim toga, investitori iz Kuvajta pokazali su zainteresiranost za niz konkretnih projekata, o čemu će u narednom periodu razgovarati s predstavnicima nadležnih institucija u BiH.

Izetbegović je istaknuo da su BiH i Kuvajt prijateljske zemlje, da su bilateralni odnosi dobri, ali da ima prostora za njihovo unapređenje, naročito u oblasti ekonomije. On je upoznao princezu Al-Sabah s velikim potencijalima koje BiH nudi, te naglasio da je u obostranom interesu potrebno intenzivirati direktnu komunikaciju kuvajtskih investitora i domaćih institucija.

Na kraju iz Predsjedništva navode da je Izetbegoviću upućen poziv da posjeti Kraljevinu Kuvajt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije