Italijanska firma obnavlja pistu Sarajevskog aerodroma

Radiosarajevo.ba
Italijanska firma obnavlja pistu Sarajevskog aerodroma
Wikipedia / Aerodrom Sarajevo

Preduzeće Tecno Engineering 2C (TE2C), sa sjedištem u Rimu, izabrano je kao najbolji ponuđač na tenderu međunarodnog aerodroma Sarajevo za izradu izvršnog projekta obnove kolnika piste, kolnika pristupnih staza pisti i dijela parkinga za automobile, saopćeno je danas iz Italijanske ambasade u Sarajevu.

„Projekt predviđa obnovu i, gdje se to zahtjeva, izradu novog kolnika u ukupnoj površini od 216 hiljada kvadratnih metara, kao i prilagodbu osvjetljenja piste i pristupnih staza kako bi se poboljšala operativnost i sigurnost po noći i u uslovima smanjene vidljivosti. Ovaj projekat će doprinijeti smanjenju otkazivanja i preusmjeravanja letova na druge aerodrome u periodima godine koje karakterizira gusta magla ili drugi nepovoljni meteorološki uvjeti“, saopćeno je iz ambasade.

TE2C je afirmirano poduzeće koje djeluje u različitim sferama građevinarstva, a specijalizirano je za radove na aerodromima.

Osnovano je 1989. godine i može se pohvaliti tridesetogodišnjim iskustvom u pružanju specijaliziranih konsultantskih i integriranih projektantskih usluga za aerodromsku infrastrukturu i uređaje, a već je realiziralo poslove održavanja na aerodromu u Mostaru 2014. godine.

Kao potvrda potencijala ekonomske suradnje između talijanskih i lokalnih poduzeća, TE2C je izabrana kao najbolji ponuđač u suradnji sa dva lokalna poduzeća, Ecoplanom i Integrom, oba sa sjedištem u Mostaru.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije