Hrvatska: Direktor pomogao radnicima da otplate dugove bankama

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Direktor pomogao radnicima da otplate dugove bankama
Mnovine.hr / Đuro Horvat
Đuro Horvat, direktor hrvatske kompanije Tehnix, odlučio je animirati svoje radnike da ostanu u domovini, pa je svojim radnicima otplatio dugove bankama.

Riječ je bila o pozajmici, a Horvat je o svemu rekao:

"Radnicima smo pozajmicama pomogli da vrate dugove bankama i riješe se blokada računa. To nas je stajalo oko 250.000 kuna (oko 66 hiljada KM). U Njemačkoj nečega takvog nema. Osim toga, radnicima je ovdje obitelj, tu su im prijatelji, igraju nogomet nedjeljom i sigurno im je ljepše nego u inozemstvu."

Horvat je, piše Vecernji.hr, dodao kako nedostatak radnika u Hrvatskoj vidi kao izazov, te istaknuo kako je prosjek plaće u njegovoj kompaniji 1200 eura.

Tehnix je otvorio i novu tvornicu, a najmanja radnička plaća u njoj bit će tisuću eura. Trenutno je u novoj tvornici zaposleno tridesetak radnika, a Horvat očekuje i kako će ih do kraja godine biti stotinjak, te napominje da radnici mogu i više zaraditi jer se prekovremeni rad naplaćuje.

Inače, Tehnix je kompanija koja se bavi projektiranjem, proizvodnjom, servisiranjem mašina i opreme koji su u funkciji zaštite okoliša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije