Fond Linnovate: Mate Rimac otvara Tehnološki park u Livnu

Radiosarajevo.ba
Fond Linnovate: Mate Rimac otvara Tehnološki park u Livnu
Foto:Facebook / Rimac: Podrška Fondu Linnovate


Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, zajedno s drugim Livnjacima – Bernardinom Ćenanom, Božom Perićem i Marinom Jozićem, proteklih godinu dana radio je na inicijativi uspostave Tehnološkog parka Livno, koja je rezultirala fondom Linnovate.

Pored uloge osnivača, Rimac je kao glavni donator osigurao potrebnu financijsku podršku za početak rada, kao i mnoge druge programe i aktivnosti fonda Linnovate, piše Poskok.info.

"Želja nam je pokrenuti tehnološki park i inkubator koji će mentorirat i financirat, malim iznosima, poduzetničke projekte te im dati prostor na korištenje. Krenuti ćemo skromno i malo, ali bitno je krenuti. Ekipa je super i ako nam se još ljudi iz dijaspore pridruži imamo veće šanse za uspjeh. Za mene će bit uspjeh ako bar nekoliko obitelji pomognemo da mogu živjeti u Livnu," napisao je Rimac na svom Facebook profilu.

Sve će biti ozvaničeno konferencijom pod nazivom Business Forum Livno 2018 koja je zakazana za 14. august, a glavna tema konferencije bit će predstavljanje fonda Linnovate, budućeg Tehnološkog parka Livno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije