Flydubai uvodi letove za Podgoricu, uključeno zaustavljanje u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Flydubai uvodi letove za Podgoricu, uključeno zaustavljanje u Sarajevu
FOTO: EPA / Ilustracija
Avioprijevoznik sa sjedištem u Dubaiju je najavio letove za glavni grad Crne Gore, Podgoricu, koji će početi 1. novembra.

S dva leta sedmično, letovi će uključivati zaustavljanje u Sarajevu, popularnoj destinaciji u flydubai mreži, saopćeno je iz ove kompanije. Podgorica se pridružuje zračnoj mreži u srednjoj i istočnoj Europi, koja uključuje Beograd, Bratislavu, Bukurešt, Prag, Skoplje, Sarajevo i Sofiju. Flydubai će postati jedini prijevoznik sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji nudi direktnu zračnu vezu sa Podgoricom.

Komentirajući početak letova, Ghaith Al Ghaith, glavni izvršni direktor kompanije flydubai je rekao:

"S pokretanjem  letova za Podgoricu, našim putnicima nudimo više načina da istražuju i otkrivaju Crnu Goru. Popularnost naših ljetnih letova za Tivat pokazala je kontinuiranu potražnju za većim pristupom ovom dijelu svijeta i drago nam je što ćemo redovno imati letove prema  Crnoj Gori".

Podgorica svojim posjetiocima nudi mnogo toga za istraživanje, sa svojom šarmantnom arhitekturom, zelenilom i slikovitom okolinom, uz bogatu kulturu kafea i brojnih muzeja koje treba posjetiti. Nacionalni park Skadarsko jezero, dom najvećeg jezera u južnoj Europi, se nalazi  na kratkoj udaljenosti od grada , a popularni priobalni grad Tivat udaljen je 90 minuta vožnje.

"Ovom novom rutom, flydubai će postati prva avio-kompanija koja će ponuditi redovne usluge između Podgorice i Sarajeva", rekao je Jeyhun Efendi, komercijalni potpredsjednik kompanije flydubai za UAE, EU, ME i CIS. "Radujemo se novim mogućnostima koje će ovi letovi ponuditi uz ekonomske tokove i turizam.”

Za red letenja i cijene, pogledajte link.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije