Englezi obnavljaju proizvodnju ferosilicija u Jajcu

K.S.
Englezi obnavljaju proizvodnju ferosilicija u Jajcu
Kompanija za istraživanje materijala i resursa Red Rock Resources PLC objavila je danas da je stekla vlasništvo u kompaniji Steelmin Ltd.

Oni su postigli finansijski dogovor, prema kojem će finansirati Steelmin kako bi osigurali obnovu postrojenja fabrike ferosilicija u Jajcu, piše London South East.

Red Rock je saopćio kako je stekao 17 posto u Londonskoj komapniji Steelmin.

Za ovu akviziciju, posudili su 4,2 miliona američkih dolara od grupe investitora. Kompanija je navela da su isplatili prvu ratu kredita od 507.156 dolara.

Predsjednik Red Rocka Andrew Bell je izjavio da Steelmin nastavlja sa proizvodnjom i da su se cijene evropskog ferosilicija poboljšale.

Jačanje funte u odnosu na dolar je nešto što smo računali kada smo uzimali kredit, kao i to da je euro prema dolaru ojačao. Imali smo koristi od obje pojave”, rekao je Bell.

Kazao je da očekuje veliki priliv novca od dividendi u ostatku 2017. godine i da će to omogućiti Red Rocku da isplati svoj zajam.

Dionice Red Rocka danas su porasle za 0,2 posto na Londonskoj berzi.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije