Menadžment nove generacije: Izazovi regionalnih biznisa u kompleksnom okruženju

Radiosarajevo.ba
Menadžment nove generacije: Izazovi regionalnih biznisa u kompleksnom okruženju
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ekonomski fakultet Sarajevo

U periodu 20. – 21. septembra 2019. godine, Katedra za menadžment i organizaciju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu je domaćin IX Interkatedarskog skupa katedri za menadžment, organizaciju i preduzetništvo Jugoistočne Evrope.

Učesnici skupa su članovi Katedri za menadžment, organizaciju i preduzetništvo ekonomskih fakulteta iz Jugoistočne Evrope: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Skup se organizuje svake godine na jednom od javnih ekonomskih fakulteta iz ovih zemalja, a ove godine je prijavljen najveći broj učesnika do sada, oko 100 iz svih zemalja regije.

Program IX interkatedarskog skupa počinje izlaganjem Keynote speakera profesora emeritusa Hasana Muratovića u petak 20.9.2019. u 10 sati u amfiteatru Tondach (III sprat Ekonomskog fakulteta u Sarajevu).

Osnovni cilj IX Interkatedarskog skupa jeste da predoči jednu novu paradigmu u razvoju menadžmenta a koja je nužno uzrokovana četvrtom tehnološkom revolucijom.

Stavljajući u kontekst kompleksnost i dinamičnost okruženja, vezu strategije i organizacije, preduzetničke ideje i benefite koje daju društvu te sve veću potrebu za jačanjem ljudi kao glavnih nosioca svih promjena, ovaj skup promoviše ideju jačanja veze između biznisa i društva, naslanjajući se na naučne činjenice i realne potrebe društva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije