Dogovoren izvoz municije u Pakistan u vrijednosti tri miliona dolara

Fena
Dogovoren izvoz municije u Pakistan u vrijednosti tri miliona dolara
Foto: Igman.com.ba / Namjenska industrija / Ilustracija
Bosanskohercegovačka kompanija namjenske industrije Igman Konjic će izvesti u Pakistan nove količine municije u vrijednosti  tri miliona dolara.

Kako je za Fenu potvrdio ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Nedim Makarević, riječ je o svojevrsnom nastavku suradnje, jer se municija iz "Igmana" još od 2014. godine izvozi u Pakistan.

Ovaj put ugovor je potpisan za nove, veće količine snajperskih metaka 12.7, za čiju je isporuku Igman na tenderu nadmašio britanski Prime Tec produkt. Roba treba biti isporučena do kraja godine putem posredničkih firmi.

"Mi izvozimo ovaj produkt u kontinuitetu od 2014. i nastavit ćemo s time. Nadamo se da će naši napori uroditi plodom i da će pakistansko tržište namjenske industrije biti otvoreno i za druge proizvode firme Igman Konjic, ali i proizvode drugih naših firmi, kao što su Pretis, Binas i Pobjeda", ističe Makarević.

Dodaje da postoji nekoliko firmi u privatnom sektoru u BiH koje proizvode veoma interesantne produkte, poput specijalnih upaljača koji su opet veoma interesantni za pakistansko tržište te se nada da će i te firme vrlo brzo realizirati poslove i izvoz robe u Pakistan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije