Direktor RMU Zenica Nevzet Vrškić podnio ostavku

E. H.
Direktor RMU Zenica Nevzet Vrškić podnio ostavku
Facebook / RMU Zenica

Direktor Rudnika mrkog uglja (RMU) Zenica Nevzet Vrškić podnio je ostavku na ovoj funkciji zajedno s upravom rudnika, potvrdio je za Radiosarajevo.ba predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine Sinan Husić.

Sinan Husić - undefined

Foto: Armin Durgut / Pixsell: Sinan Husić

Podsjećamo, ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić prije nekoliko dana u Sarajevu je, nakon sastanka sa sindikatima rudnika, kazao kako će zahtijevati smjenu direktora RMU Zenica Nevzeta Vrškića dodajući da mu ne treba direktor koji ima problem, a nema rješenje za njega.

Inače posljednjih nekoliko mjeseci RMU Zenica se nalazi u problemima, jer je rudniku blokiran račun. Direktor Vrškić u više navrata isticao je da se ne radi o dugovanjima iz njegovog mandata, već iz prethodnih godina. 

U posljednih nekoliko mjeseci rudari RMU zenica su u dva navrata protestirali i to na način da su odbijali da izađu iz jama. 

Također prije dva dana na sjednici u Mostaru, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je dala saglasnost Nadzornom odboru Elektroprivrede Bosne i Hercegovine da Nevada Ikanovića razrješi dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju.

Kako se nezvanično saznaje pored direktora RMU Zenica, ostavke su podnijeli i svi članovi Uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije