Dina Ćerić je 900.000 putnica na Međunarodnom aerodromu

Radiosarajevo.ba
Dina Ćerić je 900.000 putnica na Međunarodnom aerodromu
Danas je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekan 900.000. putnik u 2017. godini. Zapravo, a riječ je o putnici Dini Ćerić koja se u glavni bh. grad vratila letom aviokompanije Qatar Airways na relaciji Sarajevo - Doha.

Ćerić je bila iznenađena nagradom koju su joj uručili predstavnici aerodroma. U pitanju su dvije povratne karte za bilo koju destinaciju u svijetu.

"Jako je lijepo dobiti nagradu, a još uvijek ne znam gdje bih mogla putovati. Morala bih zavrtiti globus i odabrati destinaciju", kazala je kratko.

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmaković kazao je da ubrzo mogu očekivati i milionitog putnika.

"Statistički podaci govore da kontinuirano rastemo. Međunarodni aerodrom Sarajevo prepoznao je potrebu da proširi svoje kapacitete, što uključuje proširenje terminala i drugih aktivnosti koje smo pokrenuli. Cilj je da postanemo respektabilan aerodrom koji će parirati i drugima i svojim korisnicima pružiti usluge na najvećem nivou", izjavio je Kajmaković.

Boris Žutić, komercijalni menadžer Qatar Airwaysa, pojasnio je da je Ćerić 900.000 putnica na sarajevskom aerodromu ove, 2017. godine.

"Posebno mi je drago što je putnica sletjela kompanijom novog partnera, Qatar Airwaysa. Qatar Airways prije mjesec imao prvi let ka Sarajevu i time ispunio potražnju putnika koji su željeli da lete direktno za BiH. Uspostavljanjem letova za Sarajevo indirektno pomažemo bh. turizam", dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije