Dejan Ljevnaić: Najuspešnija sezona na Jahorini ikada

Radiosarajevo.ba
Dejan Ljevnaić: Najuspešnija sezona na Jahorini ikada

Direktor Olimpijskog centra Jahorina (OC Jahorina) Dejan Ljevnaić u intervjuu za Nezavisne novine kazao je da je protekla 2017/2018 bila najuspješnija zimska sezona na Jahorini.

“Rekordan broj od gotovo 185.000 skijaša koji su uživali na olimpijskoj planini, prihodi samo od prodaje karata koji su prestigli 5.300.000 KM i premašili prihode od zbira prošle sve sezone za 1.000.000KM još jedan su od dokaza da je novi menadžment ovog ski centra vratio povjerenje u zimu na Jahorini”, rekao je Ljevanić.

Prema njegovim riječima, prioritet su bili skijaši, skijaške staze i popularizacija skijanja kod djece i omladine.

“Kada kažem staze mislim na nove uređene staze po FIS standardima, blage, široke, obilježene novom signalizacijom, zaštićene vjetroustavima i utabane po najvećim mogućim standardima, koje su poslije investicionih radova dužine od 35km”, napomenuo je direktor OC Jahorina.

Prvi put poslije osam godina iskazan je pozitivan poslovni rezultat OC Jahorina u iznosu od 544.798 KM.

Poređenja radi prošlogodišnji rezultat je bio 4.356.116 KM u minusu. Ovogodišnji prihod od 5.300.000 KM samo od prodaje karata bolji je za 86 posto od prošle sezone.

Ostatak intervjua možete pročitati na ovom linku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije