CEO konferencija u Sarajevu: Mladi imaju moć izbora

Sponzorisani tekst
CEO konferencija u Sarajevu: Mladi imaju moć izbora
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ekonomski fakultet u Sarajevu

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu kao lider u sektoru obrazovanja u Bosni i Hercegovini sa zadovoljstvom najavljuje najveću regionalnu konferenciju za mlade čiji je ovogodišnji slogan CEO konferencija 2019: The Power of Choice ili Moć izbora.

CEO konferencija je posebno kreirani edukativni sadržaj koji na zanimljiv, motivirajući i inovativan način tretira problematiku konkurentnosti mladih na tržištu rada, sa posebnim fokusom na studente i maturante srednjih škola.

Konferencija će se održati u četvrtak, 11. aprila u devet sati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Cilj CEO konferencije (Career and Entrepreneuership Opportunities ili prilike za karijeru i preduzetništvo) je poticanje mladih na proaktivan pristup razvoju profesionalne karijere, stimulisanje kreativnosti i inovativnosti, te sticanje tržišno-relevantnih kompetencija i preduzetničkog duha.

Impresivan panel govornika kombinirajući mladost, izvrsnost, iskustvo, kreativnost i stručnost podijelit će sa učesnicima njihove tajne uspjeha i načine kako da se savladaju prepreke.

Govornici će također ukazati na konkretne mjere za povećanje prilika i bolji status mladih saradnjom javnog, biznis, civilnog i obrazovnog sektora (na bazi Quadruple helix modela razvoja preduzetništva, inovacija i ekonomije).

Realizaciju projekta podržali su cijenjeni prijatelji CEO konferencije i to suorganizatori Sberbank BH i Sol Azur, pokrovitelj Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, zlatni sponzor Institut za razvoj mladih KULT, telekomunikacijski partner BH Telecom, te NELT Grupa, Posao.ba i Coca-Cola HBC B-H.

Prijaviti se možete putem koordinatora čiji spisak se nalazi na zvaničnom Facebook eventu https://www.facebook.com/events/2250041471715241/.

Moć izbora je u vašim rukama, vidimo se!

CEO Konferencija 2019 - undefined

Foto: EFS: CEO Konferencija 2019

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije