Avio kompanija traži stjuardese

Promotivni tekst
Avio kompanija traži stjuardese
/ Saudi Arabian Airlines
U potrazi za poslom i boljim životom, sve više mladih iz naše zemlje želi se otisnuti u svijet gdje se traži znanje i sposobnost, a ne veza i podobnost.

Jedno od najpopularnijih zanimanja u posljednje vrijeme koje ih privlači je posao stjuardese. Zarada koju ne obećavaju domaće kompanije, dinamičan posao, egzotične destinacije, samo su neki od razloga zbog kojih se odlučuju na takvu avanturu.

Ovo zanimanje u Bosni i Hercegovini donedavno i nije bilo toliko popularno, no društvene okolnosti podigle su interesovanje za njim, ali i privukle najveće svjetske kompanije da u našoj zemlji potraže nove članove svoje posade. Qatar Airways, Etihad, Fly Emirates, kompanije su koje nekoliko puta godišnje dolaze u našu zemlju kako bi izvršili regrutaciju.

No, osim njih, u BiH nakon šest godina pauze ponovo dolazi još jedan nebeski gigant, sedma po veličini aviokompanija u svijetu, Saudi Arabian Airlines.

Svaka od ovih aviokompanija ima specifične kriterije za odabir kandidata, ali i one osnovne koji moraju biti ispunjeni, poput dobi od 22 do 30 godina, srednjoškolske diplome,  tečnog znanja engleskog jezika, kao i tjelesne konstrukcije u skladu sa standardnim mjerilima visine i težine, rečeno je iz TBA.PRO, agencije koja u ime Saudi Arabian Airlines do 1. jula vrši prikupljanje aplikacija.

Nakon prijave putem interneta, bit će organizirani intervjui sa predstavnicima kompanije, gdje se vrše i eliminatorni testovi, te se dobiju i informacije iz prve ruke o samom poslu, njegovim pozitivnim i negativnim stranama i svim benefita.

"Misao koja nas je vodila prilikom dogovora da u ime Saudi Arabian Airlines organizujemo prateće elemente regrutacije stjuardesa bila je pružiti mladima u BiH priliku za odlično plaćenim poslom u stabilnoj kompaniji. Naše prvo pitanje bilo je sigurnost budućih uposlenika. Nakon potvrdne Informacije da pasoši uvijek ostaju u ličnoj nadležnosti i da se aplikanti u svako doba po iskazanoj želji mogu vratiti u matičnu državu, bez zaračunavanja bilo kakvih troškova obuke, pristupili smo realizaciji svih pratećih elemenata, možemo reći, po opsegu, najveće regrutacije za jednu aviokompaniju, organizovanu u BiH", riječi su direktorice agencije Zinaide Hadžialić, koja je dodala da je cilj Saudi Arabian Airlines zaposliti što veći broj stjuardesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije