Amazonovi dronovi: Dostava budućnosti i prilika za zaradu

Promotivni tekst
Amazonovi dronovi: Dostava budućnosti i prilika za zaradu
Amazon je ušao u partnerstvo s vladom Velike Britanije u projektu testiranja dronova za isporuku paketa.

Prije partnerstva s Velikom Britanijom Amazon je već testiranje dronova obavio u Kanadi i Holandiji.

Sve to je utjecalo da cijena akcija Amazona od početka godine poraste oko 56 posto i tokom jula dostigne rekordno visoku vrijednost.

Iskoristite priliku i preuzmite besplatnih 50 eura za trgovanje na svjetskoj berzi  i zaradite na cijeni akcija Amazona.

Besplatnih 50 eura za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Cijeli sistem osmišljen je tako da dron pokupi pošiljku u skladištu, odleti do primaoca i tamo je ispusti. Dron može vertikalno uzletjeti i sletjeti, preletjeti razdaljinu od oko 15 km na visini od 120 metara noseći paket težine od oko 2.5 kg.

Za lokaciju testiranja izabrane su ruralne i prigradske oblasti. Amazon također radi na senzorima koji će osigurati da dronovi prepoznaju i zaobiđu prepreke, ali i na testiranju probnih letova gdje će jedna osoba moći da upravlja sa više visoko automatiziranih dronova. Ova usluga bi trebalo smanjiti vrijeme isporuke na 30 minuta ili kraće.

Prošle godine, Kancelarija za patente i žigove SAD-a je već predstavila kako bi bespilotna letjelica mogla pokupiti paket i odnijeti ga na određenu destinaciju uz komunikaciju s ostalim dronovima koji su u zraku i time poboljšati planiranje ruta.

Međutim, Amazon je često dolazio u sukob s američkim regulatorima, naročito s Američkom administracijom za zrakoplovstvo koja je nedavno objavila novi set pravila kojim je spriječeno prenošenje paketa dronovima, što je i dovelo do toga da Amazon prebaci lokaciju za istraživanje i razvoj dronova u druge zemlje.

FXLider ima saradnju s Fortrade Limited – kompanijom koju je autorizirala i regulirala u Ujedinjenom Kraljevstvu FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leverage i nose visok nivo rizika za vaš kapital jer cijene mogu brzo postići nepovoljne za vas. Gubici mogu premašiti vaše depozite i od vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kojeg finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na vlastiti rizik.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije