Vesta Sport: Posljednje dotjerivanje najjače serijske Lade

J. M.
Vesta Sport: Posljednje dotjerivanje najjače serijske Lade
AvtoVAZ se priprema za proizvodnju najmoćnije verzija limuzinske Lade Veste koja je uvedena na tržište prošle godine.

Tehničke karakteristike modela i dalje su nepoznate, dok se izgled dâ naslutiti na osnovu snimaka studijskih i prototip verzija.

LADA_Vesta_Sport_32.jpg - undefined

Foto: Lada

U pogonu u Iževsku, gdje se Vesta proizvodi, nastali su snimci automobila i motora iz kojih se može pretpostaviti da će top-verziju pokretati 1,8 litarski benzinac.

Motor koji u standardnoj verziji razvija 122 KS trebao bi u sportskom odjeljenju Lade biti "navijen" na 149 KS zahvaljujući novoj bregastoj osovini, izmijenjenom izduvu i reprogramiranoj kontrolnoj jedinici.

LADA_Vesta_Sport_09.jpg - undefined

Foto: Lada

Navodno će Vesta Sport biti dostupna i s 1,6 litarskim motorom (136 KS) iz Lade Kaline NFR.

Lada Vesta Sport dobit će snažniji kočnice (zadnji diskovi umjesto doboša) te tvrđi ovjes s izmijenjenim oprugama i amortizerama.

LADA_Vesta_Sport_23.jpg - undefined

Foto: Lada

Boljem držanju trebao bi doprinijeti i aerodinamički paket s zadnjim spojlerom, dok u unutrašnjosti treba istaći sportska sjedišta s boljim bočnim držanjem.

Početak proizvodnja Lade Veste Sport planiran je za februar naredne godine, a prvi automobili dolaze kod trgovaca u aprilu 2018.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije