Skinuta kamuflaža: Toyota na čudan način otkrila konačan izgled kultne Supre

J. M.
Skinuta kamuflaža: Toyota na čudan način otkrila konačan izgled kultne Supre
Najava ponovnog rođenja Toyote Supre uzbuđuje javnost još od prvog predstavljanja konceptnog modela FT-1 na Detroit Auto Showu 2014. godine.

Od tada do danas, nova generacija kultnog japanskog sportskog automobila decentno je osvijetljena više puta: U obliku trkaćih verzija, u maskirnim bojama, zatim na video zapisima sa zvukom motora. 

Sada je konačno otkriven konačan izgled nove Supre zahvaljujući njemačkoj filijali Toyote. Na zvaničnom sajtu kompanije Toyota Deutschland nova Supra je na slikama ukrašena kamuflažom. 

toyota_supra_02.jpg - undefined

Foto: Toyota : toyota_supra_02.jpg

Ali, potrebno se upisati na "listu čekanja" klikom na odgovarajuću ikonu, popuniti jednostavan obrazac sa ličnim podacima i voila: Dolazi pismo sa brendiranim fotografijama Supre bez kamuflaže!

Doduše, ove slike su vrlo niske rezolucije, no automobil u verziji Toyota GR Supra može se vidjeti u svim detaljima. Odranije znamo da je nova Supra plod zajedničkog projekta Toyote i BMW-a nakon što je njemački proizvođač otkrio roadster Z4. 

Oba modela su izgrađena na istoj platformi, imaju zajedničke motore i mnoge komponente. Poznato je da će sportski automobil pokretati redni 6-cilindrični twinturbobenzinac snage 340 "konja" i najvišeg obrtnog momenta 450 Nm. Premijera nove Toyote Supre očekuje se 14. januara u Detroitu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije