RS Trophy-R: Najbrži Renault Mégane krajem augusta stiže po paprenoj cijeni

J. M.
RS Trophy-R: Najbrži Renault Mégane krajem augusta stiže po paprenoj cijeni

Krajem augusta na europska tržište stiže Renault Mégane RS Trophy-R, produkt sportskog odjeljenja francuskog proizvođača. 

Novi rekorder staza Nürburgring Nordschleife i Circuit de Spa-Francorchamps u kategoriji vozila s prednjim pogonom bit će dostupan u limitiranoj seriji od 500 vozila po cijeni od 59.740 eura. Vozilo je bazirano na verziji Mégane RS Trophy, ali je 130 kilograma olakšano. 

megane_RS_05.jpg - undefined

Foto: Renault

Najvažnije izmjene su poklopac motora napravljen od karbonskih vlakana s dovodom zraka za bolje hlađenje motora, potom sportski izduh od titana i Öhlins trkaći ovjes s podesivim amortizerima. Ovome treba dodati 19-inčne niskoprofilne gume Bridgestone i Sabelt ekstra lagana stakloplastična školjkasta sjedišta s alcantara presvlakom. 

megane_RS_07.jpg - undefined

Foto: Renault

Da bi smanjili težinu, inžinjeri su uklonili stražnja sjedala te ugradili laganu stražnju osovinu bez 4Control upravljača na četiri točka. Tu su i trkačke kovane alu-felne, Brembo 355-milimetarski kompozitni kočioni diskovi s crvenim čeljustima.

Još ekskluzivniji je Mégane RS Trophy-R s karbonsko-keramičkim paketom koji će biti izrađen u seriji od svega 30 vozila, dostupan po cijeni od 85.740 eura.

megane_RS_04.jpg - undefined

Foto: Renault

Obje verzije pokreće 1,8-litarski turbobenzinac snage 300 "konja", spregnut sa 6-stepenim mjenjačem, koji sportski Mégane ubrzava do 100 km/h u 5,4 sekunde i omogućava maksimalnu brzinu od 262 km/h. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije