Razorni Dorian: Trgovac kultnog DeLoreana pokušava spasiti automobilske dragulje

J. M.
Razorni Dorian: Trgovac kultnog DeLoreana pokušava spasiti automobilske dragulje

Već nekoliko dana Bahami i niz američkih saveznih država, uključujući Floridu, Džordžiju, Sjevernu i Južnu Karolinu, izloženi su djelovanju razornog uragana Dorian

Uragan Dorian ponovo ojačao, naređena evakuacija oko milion ljudi

Na obali valovi dostižu visinu pet metara, aerodromi su zatvoreni, nastavlja se evakuacija stanovništva.

Stanovništvo pokušava zaštiti svoju imovinu, tako i automobile. Svoje limene ljubimce ostavljaju u prostorima u koje se neće probiti voda, a neki čak parkiraju automobile u vlastitim dnevnim boravcima. 

Na posebno velikim mukama našao se prodavac sportskih automobila DeLorean na Floridi. Kako bi zaštitio raritetne automobile sve ih je zgurao u garažu, neke podigao na dizalice…

delorean_02.jpg - undefined

Twitter

Ljubitelje automobila ne čudi potez trgovca. Jer, DeLorean DMC-12 je kultni sportski automobil koji je početkom '80-ih izrađen u svega 9.000 primjeraka.

Iako je brzo propala kompanija DeLorean Motor Company (DMC), automobil Johna DeLoreana je potom stekao kultni status zahvaljujući "ulozi" u filmskoj trilogiji "Povratak u budućnost".

DeLorean DMC-12 je imao prosječne performance, ali je futuristički izgled, posebno vrata u obliku galebovih krila, automobilu donio slavu koja traje do danas. U svijetu je ostalo još 6.000 primjeraka koji dostižu visoke cijene na tržištu odltimera.

DeLorean DMC-12 - undefined

DeLorean DMC-12 (Wikipedia)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije