Opel Corsa GSi i zvanično: Sportska optika, snažan motor, dotjeran ovjes

Radiosarajevo.ba
Opel Corsa GSi i zvanično: Sportska optika, snažan motor, dotjeran ovjes
Nakon Insignije, Opel je predstavio drugi model obnovljene GSi porodice – Corsu GSi.

Malu jurilicu pokreće 1,4 litarski turbobenzinski motor snage 150 "konja" i najvišeg obrtnog momenta 220 Nm.

Opel Corsa GSi ubrzava za 8,9 sekundi do 100 km/h, pojuri do maksimalnih 207 km/h, a može se pohvaliti zavidnom elastičnošću (9,9 sekundi za prijelaz 80-120 km/h u petoj brzini).

corsa_gsi_02.jpg - undefined

Foto: Opel

Mali Opel treba ponuditi zabavu u vožnji, pa su inženjeri dosta pažnje posvetili mjenjaču i ovjesu. Tako 6-stepeni mjenjač ima kraću drugu i treću brzinu, dok je iz OPC verzije preuzet sportski ovjes i prepoznatljiva crvena kočiona kliješta.

Dizajnerski, u oči upadaju veliki otvori za zrak naprijed, kućišta retrovizora od ugljičnih vlakana te pragovi na bokovima, odnosno spojler na stražnjem dijelu. Među dodatnim opcijama su 18-colske alumunijske felge s gumama 215/40 R18.

corsa_gsi_01.jpg - undefined

Foto: Opel

U unutrašnjosti su ugrađena opciona Recaro performansa sportska sjedišta, sportski upravljač i aluminijske sportske pedale.

U ponudi ostaje 1,6 litarska Opel Corsa OPC (207 KS) kao najjači model, a GSi verzija bit će jeftinija oko 5.000 eura kada najesen dođe na tržište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije