Odbrojavanje je počelo: Uskoro stiže francuski Porsche Cayman

Radiosarajevo.ba
Odbrojavanje je počelo: Uskoro stiže francuski Porsche Cayman
/ Foto: Alpine
Nešto više od dvije decenije nakon što je ugašena marka sportskih automobila Alpine, Renault planira spektakularno uskrsnuće.

"Dragi ljubitelji marke Alpine! Uskoro oživljavamo slavnu marku. Prva ekskluzivna serija modela 'Premiere Edition' imat će limitirano izdanje od 1955 primjeraka. Prve isporuke zakazane su za kraj 2017. godine. Imamo čast obavijestiti vas da možete odabrati svoj omiljeni broj i boju vašeg automobila budućnosti", stoji u saopćenju kompanije Alpine

Broj 1955 odabran je po godini osnivanja Alpine. Renault je objavio izgled, ali ne i specifikacije prvog modela ponovo rođenje marke Alpine A120.

Dobro obaviješteni kažu da će Alpine A120 pokretati centralno postavljeni 2,0 litarski turbobenzinski motor (265 KS) iz RS Renault Mégana. To će automobilu težine svega 1.100 kilograma dati izvrsne performanse, ubrzanje 0-100 km/h za 4,5 sekunde…

Špekulira se da će Alpine A120 koštati između 55 i 60 hiljada eura, što samo potvrđuje da cijenom i performansama cilja na Cayman, početni model Porschea.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije