Nikad jači ujedi škorpiona: Abarth postavio prodajni rekord

J. M.
Nikad jači ujedi škorpiona: Abarth postavio prodajni rekord
Foto: Abarth / Abarth 695C Rivale
Napraviti nešto neobično i ponuditi najbolje proizvode u segmentu malih sportskih automobila - to je misija brenda sa škorpionom u logotipu. Dovoljno je reći Abarth!

Već 70 godina simbol performansi, talijanskog stila i uspjeha. Fiatov kućni tuner ponosno je objavio da je u prošloj godini postavljen novi rekord prodaje u Europi.

"Sa skoro 23.500 prodatih automobila u Europi i rastom od 36,5 posto, Abarth je prošle godine postavio novi rekord", rekao je Luca Napolitano, šef brendova Fiat i Abarth za Europu, Bliski Istok i Afriku.

"Rezultati su bili odlični na mnogim tržištima. Tako je u Velikoj Britaniji prodato više od 5.600 automobila, novi prodajni rekord uz rast od 26,8 posto. Ili u Španiji gdje je isporučeno 1.450 vozila (+26,6 posto). Veoma smo ponosan na ove rezultate, jer oni pokazuju međunarodni uspjeh branda, popularnost i van granica Italije", objasnio je Napolitano.

Abarth 124 rally - undefined

Abarth 124 rally

I u protekloj godini nastavljena je tradicija povezanosti Abartha sa sportskim stazama. U drugoj sezoni sportskih nastupa Abarth 124 rally etablirao se zabilježivši više od 40 pobjeda u 12 nacionalnih šampionata klase R-GT. Kruna uspjeha bile su titule u Europskom R-GT prvenstvu i FIA R-GT Svjetskom kupu.

Nije slučajno da su sportska takmičenja još uvijek bitan element za Abarth. Trkačke staze predstavljaju teren na kojem se sva inovativna tehnološka rješenja testiraju pod najnepovoljnijim uvjetima prije nego dođu u drumske Abarthe - bazirane na Fiatovim modelima 500 i 124.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije