Mustang kao električni SUV: Mach-E je noćna mora za ljubitelje kultnog modela Forda

J. M.
Mustang kao električni SUV: Mach-E je noćna mora za ljubitelje kultnog modela Forda

Ford Mustang kao SUV s električnim pogonom? Zvuči kao noćna mora svih ljubitelja kultnog američkog sportskog automobila, ali je Ford upravo to napravio. Rezultat se zove Ford Mustang Mach-E, model koji će za nekoliko dana biti predstavljen na sajmu u Los Angelesu.

Osebujni električni SUV se po nekim detaljima može prepoznati kao Mustang: Blago zakrivljena hauba, dizajn 3D zadnjih svjetala s tri trake…

ford_mustang_Mach_E_009.jpg - undefined

Foto: Ford

Već pri otvaranju vrata uočava se prvo iznenađenje: SUV nema uobičajene "kvake" nego gumb čijim se pritiskom izvlači ručica. U unutrašnjosti dominira 15,5-inčni uspravni displej novog infotainment sistema koji podsjeća na rješenje u vozilima marke Tesla.

Osnovna verzija Mustang Mach-E dolazi s pogonom na zadnjim točkovima i 258 KS iz jednog električnog motora. Model s pogonom na sve točkove ima i drugi motor na prednjoj osovini, a ukupna snaga iznosi 338 "konja".

ford_mustang_Mach_E_007.jpg - undefined

Foto: Ford

Ford će ponuditi dva različita paketa baterija. Manji kapaciteta 75 kWh ima voznu autonomiju od 480 kilometara, veća verzija sa 99 kWh treba osigurati vožnju do 600 kilometara.

Ford Mustang Mach-E dolazi na tržište krajem 2020. godine ali kupci već mogu izvršiti rezervaciju. O cijena još nema preciznih podataka, no zna se da će bazna verzija koštati manje od 50.000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije