Mogao bi završiti na sudu jer je slikao svoj Ferrari 812 Superfast

J. M.
Mogao bi završiti na sudu jer je slikao svoj Ferrari 812 Superfast

Philipp Plain, njemački modni dizajner nastanjen u Švicarskoj, suočio se s ozbiljnim prijetnjama jer je na Instagramu objavio slike svog Ferrarija 812 Superfast.

Ferrari 812 Superfast: Najbrži "propeti konjić" u historiji

Prema pisanju portala The Drive, Plain je aktivno koristio privatni automobil za PR slike cipela koje sâm proizvodi. A na nekim su fotografijama, pored Ferrarija, u Plain tenisicama pozirali goli modeli što je naljutilo predstavnike italijanskog branda.

Pismo, koje je Plain dobio od advokatske firme koja zastupa Ferrari, sadržavao je zahtjev da se fotografije automobila Ferrari uklone u roku od 48 sati. U suprotnom, modni dizajner će se suočiti s sudskom tužbom.

"Zaštitni znak i modeli Ferrarijevih automobila na vašim fotografijama povezani su sa načinom života koji je u potpunosti nespojiv sa percepcijom marke Ferrari. Na fotografiji postoje neprimjereni sadržaji, a automobili Ferrari koriste se kao rekviziti na način koji je sam po sebi neugodan", navodi se u pismu koje je Plain dobio i objavio na društvenim mrežama.

Autori pisma ukazuju da takvo ponašanje kvari reputaciju marke Ferrari i nanosi dodatnu materijalnu štetu kompaniji.

Službeno, Ferrari još nije komentirao slučaj, međutim kompanija iz Maranella je poznata po strogim zahtjevima prema vlasnicima svojih superautomobila. Dešavalo se da su trgovci Ferrarija odbijali neke "problematične" kupce koji su bili spremni platiti automobil i iznad realne cijene.

 
 
 
View this post on Instagram

GOT A LOVE LETTER TODAY FROM THE LAWYERS OF FERRARI asking me to delete the picture OF MY PERSONAL CAR WITH MY PERSONAL SHOES ON IT !!!!! I can’t even put in words how disappointed and disgusted I am about this unfair and totally inappropriate claim against me personally......obviously I love cars and ESPECIALLY FERRARI !!!! I bought my first FERRARI 10 years ago and recently I bought a Ferrari for my mother as her birthday gift !!!! I think it is absolutely ridiculous as a good client to receive such a letter from a company like FERRARI !!! This message goes out to the CEO Louis Carey Camilleri of FERRARI !! If you want to continue treating your loyal clients with such letters from your lawyers you will lose the support from many FERRARI FANS ! @scuderiaferrari

A post shared by Philipp Plein (@philippplein) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije