Memminger Roadster 2.7: Legendarna Buba uskrsla kao superautomobil

J. M.
Memminger Roadster 2.7: Legendarna Buba uskrsla kao superautomobil
Prije dvije decenije Volkswagen je predstavio modernu interpretaciju legendarne Bube, ali mnogi će reći da ništa ne može zamijeniti "original".

Napraviti "moderni klasik" bio je san Georga Memmingera, vlasnika tuning kompanije iz bavarskog Reichertshofena. 

Memminger već dvije decenije obnavlja Bube tako da izgledaju bolje od modela koji su izašli s Volkswagenove fabnričke trake.

memminger_roadster_05.jpg - undefined

Foto: Memminger

Modelom Memminger Roadster 2.7 otišao je korak dalje i napravio superautomobil na bazi Bube.

Roadster je postavljen na originalnu šasije Bube Cabrio, na standardnom međuosovinskom rastojanju od 2444 mm, automobil izgleda kao nekadašnji VW 1303 Cabriolet "na steroidima"…

memminger_roadster_07.jpg - undefined

Foto: Memminger

Broj 2.7 u oznaci označava četvorocilindrični benzinac zapremine 2717 kubika koji je Memminger razvio na bazi motora Typ-4 iz modela VW 411/412. Motor snage 210 "konja" postavljen je centralno i osigurava sjajne performanse automobilu težine 800 kg.

Kočnice su preuzete od Porschea, instrumenti iz klasičnih Volkswagenovih automobila, nema puno elektronike, kompjutera, Roadster 2.7 je "čisti vozački automobil", objašnjava Georg Memminger.

memminger_roadster_04.jpg - undefined

Foto: Memminger

Uživanje na otvorenom, u dvosjedu koji razvija više od 200 km/h, sve to u kultnom klasiku. Georg Memminger je ispunio san. Ukoliko bude zainteresiranih, spreman je za proizvodnju mini serije od 20-ak automobila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije