Koliki je iznos štete: Pukla guma na autoputu, uništen Ferrari Testarossa

Radiosarajevo.ba
Koliki je iznos štete: Pukla guma na autoputu, uništen Ferrari Testarossa
/ Foto: Polizeiinspektion Heidekreis
Prošlog vikenda na njemačkom autoputu A7, u blizini Bucholza, desila se saobraćajna nesreća koja je izazvala dosta pažnje.

Razlog je činjenica što je glavni akter udesa bio vrijedni Ferrari Testarossa. Dok je 44-godišnjak iz Hamburga vozio autoputem, na Ferrariju je pukla guma. Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom,

Ferrari se zanio preko koloznih traka, udario u drugi automobil i na kraju završio u ogradi.  Vozač i suvozač zadobili su lakše povrede, a na Ferrarijevu je načinjena velika materijalna šteta. Kolika, o tome nisu saglasni policija i automobilski eksperti.

Policija je saopćila da je na Testarossi načinjena šteta od 30-ak hiljada eura, no eksperti za "oldtimere" najpoznatijeg njemačkog automobilskog časopisa Auto Motor und Sport smatraju da je iznos mnogo viši. Svoje tvrdnje baziraju na podatku da dobro očuvana Testarossa dostiže cijenu od najmanje 120 hiljada eura.

Ferrari Testarossa bio je jedan od najekskluzivnijih modela Ferrarija u historiji kompanije. U period od 1984. do 1996. godine napravljeno je nepunih 10 hiljada primjeraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije