Hyundai i30 Fastback N: Prva kompaktna sportska coupe limuzina

J. M.
Hyundai i30 Fastback N: Prva kompaktna sportska coupe limuzina
Na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu Hyundai će predstaviti drugi visokoperformansni model N-porodice.

Hyundai i30 Fastback N kombinira sportski karakter modela i30 N s dinamičnim, elegantnim linijama i30 Fastbacka, prve coupe-limuzine u kompaktnoj klasi. 

hyundai_i30N_FB_001.jpeg - undefined

Foto: Hyundai

Srce automobile je 2,0 litarski turbobenzinac s direktnim ubrizgavanjem koji je dostupan u dvije verzije.

U osnovnoj razvija 250 KS, dok je i30 Fastback N Performance "navijen" na 275 "konja". Maksimalni obrtni moment od 353 Nm može u "overboostu" narasti na 378 Nm.

hyundai_i30N_FB_006.jpeg - undefined

Foto: Hyundai

Dizajn određuju uravnotežene proporcije i stilski detalji posebno usmjereni na one vozače koji žele kombinirati sportske i dinamične vozne kvalitete s izgledom i funkcionalnošću. 

Jer, Hyundai i30 Fastback donosi više prostora zahvaljujući 11,5 centimetara razlike u dužini.

Poput i30 N u hatchback izvedbi, tako i i30 Fastback N ima 18- ili 19-inčne aluminijske točkove, tipičnu rešetku hladnjaka s N amblemom.

hyundai_i30N_FB_009.jpeg - undefined

Foto: Hyundai

Puni-LED farovi imaju crnu blendu, prednji usisnici zraka osiguravaju bolje hlađenje kočnica i aerodinamički su optimizirane za smanjenje strujanja zraka, dok se sjajni Hyundai na zadnjem dijelu može pohvaliti difuzorom i izduvnim sistemom s dvije ispušne cijevi.

U unutrašnjosti, Hyundai i30 Fastback N ima umetke od tamnog metala, sportska sjedala, brojne dekorativne elemente u jarko crvenoj boji, sportski volan i ručicu mjenjača… Dolazak na tržište očekuje se krajem godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije