Honda NSX: Facelift i tehničko unapređenje spektakularnog sportskog hibrida

J. M.
Honda NSX: Facelift i tehničko unapređenje spektakularnog sportskog hibrida
Honda je preradila sjajni sportski model NSX koji dizajnerski i tehnički osvježen ulazi u 2019. godinu. Naravno, ljubitelje sportske vožnje više zanimaju tehnička poboljšanja.

Tako inovativni hibridni sportista nudi više dinamike, ali i svakodnevne upotrebljivsoti. Veći stabilizatori osigurali su jačanje krutosti za 26 procenata naprijed, odnosno 19 procenata straga.

Inžinjeri Honde napravili su novu kalibraciju sofwarea centralne upravljačke jedinice Sport Hybrid SH-AWD pogonskog sistema, ali i električnog servo upravljača, programa elektronske stabilnosti kao i aktivnih magnetorheoloških amortizera. 

Honda NSX modelske 2019. godine dolazi opremljena specijalno razvijenim visokoperformansnim pneumaticima Continental SportContact 6 koji su osigurali više dinamike i bolju povratnu informaciju pri kočenju, u krivinama i pri ubrzanju – na suhoj i mokroj cesti.

Rezultat tehnočkog dotjerivanja je impresivan: Honda NSX 2019 u stanju je krug na stazi Suzuka savladati dvije sekunde brže od prethodnika..

Ovo uprkos činjenici da je srce NSX-a i dalje hibridni pogon ukupne snage 580 KS koji čine 3,5 litarski benzinac s dva turbo punjača, te tri elektro-motora (dva na prednjoj osovini i jedan u zadnjem dijelu između mjenjača i motora).

Proizvodnja Honde NSX 2019 (Acura NSX u SAD-u) startuje ovog mjeseca, a prvi primjerci bit će kupcima isporučeni krajem godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije