Dodge Challenger SRT Demon: Pogledajte kako izgleda istjerivanje demona

Radiosarajevo.ba
Dodge Challenger SRT Demon: Pogledajte kako izgleda istjerivanje demona
Kada je prije nekoliko mjeseci na Auto Showu u New Yorku predstavljen Dodge Challenger SRT Demon, dobio je nezvaničnu titulu "najjači muscle car".

Ispod poklopca motora nalazi se 6,2 litarski V8 agregat koji proizvodi 852 KS i 1044 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ovo su performanse ukoliko se koristi 100-oktanski benzin, dok klasično gorivo mali limitira brojke – na "samo" 808 KS i 972 Nm.

Bez obzira na benzin "izazivač" ima status legende na američkoj automobilskoj sceni, još od kultnog filma Tačka nestajanja (Vanishing Point) iz 1971. godine u kojem vozač po imenu Kowalski uspjeva doskočiti policijskim potjerama i barikadama.

Najjači aktuelni Challenger iskoristila je kompanija Pennzoil za sjajni spot Istjerivanje demona. Za snimanje su odabrane prazne ulice američkog Pittsburgha kojima u "gluho doba noći" umijeće u driftu pokazuje sjajni Dodge Challenger SRT Demon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije