DB Speedback GT: Automobil za provod saudijskog princa po Parizu

Jasmin Mržljak
DB Speedback GT: Automobil za provod saudijskog princa po Parizu
/ Foto: DB

Postoje automobilski proizvođači koji se raduju svakom prodatom primjerku vozila. Ne zbog slabog interesa kupaca nego mušterija koji ne pitaju cijenu.

Takav je i David Brown Automotive iz britanskog Coventryja koji je upravo realizirao specijalnu narudžbu. Za posebnog kupca napravili su unikatni DB Speedback GT. 

A mušterija je Princ Abdulaziz Bin Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud, sin saudijskog kralja Abdullaha, koji je naručio automobil za vozikanje i provod oko svoje rezidencije u Parizu. 

Automobil – DB Speedback GT – ne krije dizajnersku bliskost s klasičnim Aston Martinom DB5. Za pogon koristi 5-litarski V8 motor snage 510 konja koji omogućava ubrzanje 0-100 km/h u 4,7 sekundi. 

Luksuzna unutrašnjost izrađena je ručno, od škotske kože i orahovog drveta, ukrašena hromiranim detaljima. Neobična opcija u prtljažniku: Prava klupa za odlazak na izlet. Cijena? Prava sitnica: 600.000 eura bez poreza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije