Bentley Continental Supersports: Najbrži svjetski četverosjed

Radiosarajevo.ba
Bentley Continental Supersports: Najbrži svjetski četverosjed
To je automobil superlativa. Najbrži svjetski četverosjed (336 km/h), najjači Bentley u historiji (710 KS)...

Bentley Continental Supersports... Do 100 km/h iz mjesta ubrzava u 3,5 sekundi, pokreće ga 6,0 litarski W12 motor najvišeg obrtnog momenta 1017 Nm... I potrošnja od 15,7 litara na 100 km spada u aktuelne rekorde.

bentley_continental_supersports_36.JPG - undefined

Foto: Bentley

Zahvati na turbo punjaču izvukli su 80 "konja" i 217 Nm više u poređenju s verzijom iz 2009. godine. Motor postavljen podužno naprijed prenosi snagu na sva četiri točka preko 8-stepenog automatskog mjenjača.

bentley_continental_supersports_34.JPG - undefined

Foto: Bentley

Raspodjela opterećenja među osovinama skoro je optimalna (40:60), boljem prolasku kroz krivine doprinosi Torque Vectoring, na 21-colske točkove ugrađeni su najveći karbon-keramički diskovi današnjeg automobilske industrije koji omogućavaju sigurno zaustavljanje 2,3 tonskog automobila. 

Ko želi uštedjeti na težini može doplatiti za 25 kilograma lakši izduvni sistem od titana.

bentley_continental_supersports_37.JPG - undefined

Foto: Bentley

Akcent vanjskom izgledu izmijenjeni daju prednji i zadnji branik, straga sa spliterom i difuzorom, novi bočni pragovi, usisnici zraka na poklopcu motora...

Dok vanjski dizajn simbolizira snagu, unutrašnjost je napravljena s akcentom na luksuz, ručnu izradu automobila iz Crewea. Raskoš, ekskluzivnost, snaga i brzina  imaju svoju cijenu – oko 260 hiljada eura!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije