Nestvarno: Pronašli otpad s 1.500 novih i nekorištenih automobila

Radiosarajevo.ba
Nestvarno: Pronašli otpad s 1.500 novih i nekorištenih automobila
Još jedan skoro nevjerovatan snimak dolazi iz Rusije. Mjesto radnje je Ufa, glavni grad republike Baškortostan, gdje se ukazalo skoro nestvarno otkriće.

Na ogromnom prostoru otkriveno je ono što bi neko nazvao auto-otpad, a neko drugi lager novih automobila.

U pravu su i jedni i drugi jer je na ogromnoj livadi ostavljeno čak 1.500 automobila. Ali kakvih: Potpuno  novih, nekorištenih ali pomalo zaraslih u korov.

Nikome nije jasno kome pripadaju toliki automobili, a mještani svjedoče da se tu nalaze već tri godine, potpuno otključani!

Snimak  otkriva da je riječ o vozilima marke Ravon, što je oznaka za modele južnokorejskog Daewooa koje proizvodi kompanija GM Uzbekistan iz Asake (Uzbekistan).

Vidljivo je da na otpadu novih vozila dominiraju dva udarna modela uzbekistanske kompanije – Gentra (Daewoo Nubira) i Matiz.    

Komentatori na ruskim društvenim mrežama nagađaju da je riječ o neprodatim modelima za koje je neko procijenio da je bolje da trunu nego budu prodati za "sitniš". Drugi sugeriraju da su vozila iz nekog razloga konfiscirana i zato ne mogu biti ponuđena kupcima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije