Rusi o Fabiji iz Tuzle: "Lako je Bosancima kad imaju dobre ceste i kvalitetno gorivo"

J. M.
Rusi o Fabiji iz Tuzle: "Lako je Bosancima kad imaju dobre ceste i kvalitetno gorivo"

Automobilske vijesti iz Bosne i Hercegovine rijetko se probijaju u svijet. Upravo zato je zanimljivije svako pominjanje naše zemlje na automobilskim portalima izvan granica BiH i regiona.

Prije nekoliko dana ruski automobilski portal auto.mail.ru prenio je informaciju koju je objavio i portal Radiosarajevo.ba, priču o čudesnoj Škodi Fabiji iz Tuzle koja je prešla više od milion kilometara.

Neuništiva Fabia 1.9 SDI: Prva Škoda s milionskom kilometražom u BiH

"Kako izgleda Škoda nakon milion kilometara (odgovor: savršeno)", naslov je priče portala auto.mail.ru o tuzlanskom taksisti Mirsadu Ćosiću i njegovom automobilu. 

"Vlasnik automobila je taksista Mirsad Ćosić iz Bosne i Hercegovine. Prema lokalnom predstavništvu češkog brenda, Fabia je redovno održavana u ovlaštenom servisu kompanije, a posao je ograničen samo na zamjenu potrošnog materijala.", piše auto.mail.ru koji je objavio i da je Škoda odlučila nagraditi tuzlanskog taksistu.

Zanimljivo da je ispod teksta o bh. Fabiji bilo dosta komentara čitatelja ruskog portala.

U komentarima dominiraju ocjene kako je Mirsad Ćosić osigurao sjajnu reklamu Škodi i stoga zaslužio nagradu, dok neki izražavaju žaljenje što se "nepoderivi" 1.9 SDI atmosferski dizelaš više ne ugrađuje u vozila VW grupe.

Nama najzanimljivija je ocjena čitatelja da takvu kilometražu Škoda i bilo koji drugi automobil ne može postići u Rusiji nego u zemlji gdje se prodaje kvalitetno gorivo i vozi dobrim cestama. Izgleda da je to bila aluzija na BiH...

rusija_portal.jpg - undefined

Printscreen

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije