Pet zvjezdica za novu SEAT Ibizu

Promotivni tekst
Pet  zvjezdica za novu SEAT Ibizu
SEAT je na veoma zahtjevnom Euro NCAP testu još jednom demonstrirao visok nivo sigurnosti svojih modela.

Ovaj put, nova SEAT Ibiza, kreirana u Barseloni na novoj MQB A0 platformi, dobila je pet zvjezdica na Euro NCAP testu, što je najbolja moguća ocjena. U SEAT-u s ponosom istiću i da su tri najvažnija modela španskog brenda, Ateca, Leon i Ibiza,  dobili najbolje moguće rezultate na Euro NCAP sigurnosnom testu.

Ovo priznanje došlo je nedugo nakon predstavljanja novog modela SEAT Arona u Barseloni. SEAT Arona je još jedan u nizu Seatovih modela  u okviru najveće produktne ofanzive u historiji marke, koja obuhvata osvježenog Leona, Ibizu, Atecu i novi, veliki SUV koji će 2018.godine biti lansiran na tržište.

Treba istaći da su u posljednjih nekoliko mjeseci svi novi modeli automobila bili izloženi još većem broju testova nego ranije, kao i da su ti testSovi mnogo zahtjevniji, te je iz tog razloga  rezultat od pet zvjezdica veoma prestižan i težak za ostvariti.

 U svakom dijelu testa, SEAT Ibiza je ostvarila izvanredne rezultate, a posebno u području zaštite putnika, sa rezultatom od 95%. Rezultati u području zaštite djece i pješaka, kao i sigurnosnih sistema su također bili impresivni. Efikasnost sistema za autonomno kočenje (Front Assist) je izvanredna. Kombinirajući radar i tehnologije kao što su ABS i ESC, ovaj sistem detektuje druga vozila kao i pješake ispred vozila, što omogućava vozilu da zakoči na brz i siguran način.

Euro NCAP sigurnosni testovi su mnogo zahtjevniji od 2016. godine u području aktivne, kao i pasivne sigurnosti.

Isofix sistem sa pričvrsnim tačkama za dječije sjedište, limitator brzine, tri naslona za glavu na zadnjoj klupi, zvučno upozorenje za sigurnosni pojas i 6 zračnih jastuka su standardna oprema u novoj Ibizi. Sa kombinacijom DSG mjenjača i adaptivnog tempomata, SEAT Ibiza automatski koči i ubrzava kada se nađe u gužvi.

Nova Ibiza će u Bosni i Hercegovini biti dostupna u mjesecu augustu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije