Čovječe, šta se dešava u tvojoj glavi: Treba mu suditi za pokušaj ubistva

J. M.
Čovječe, šta se dešava u tvojoj glavi: Treba mu suditi za pokušaj ubistva

Da kamikaze za volanom nisu "ekskluziva" naših puteva, pokazuje primjer iz Švicarske. Na tamošnjoj cesti A8, između Spieza i Leissigena, u četvrtak je snimljen događaj koji je šokirao zemlju.

Kamera je zabilježila bijeli Mercedes C-klase čiji vozač pretiče dva vozila preko pune linije, u totalno nepreglednoj krivini.

Iz suprotnog smjera naišao je vozač VW Transportera koji nije imao mnogo vremena i prostora, ali je ipak uspio izbjeći sudar.

Događaj je izazvao lavinu komentara u Švicarskoj, pri čemu javnost traži da se vozaču Mercedesa sudi za pokušaj ubistva.

Švicarski zakon o saobraćaju na putevima propisao je kaznu od jedne do četiri godine za namjerno kršenje propisa i preuzimanje visokog rizika od nesreće sa teškim ozljedama ili smrtnim slučajevima.

Međutim, problem je što samoubica za volanom Mercedesa još nije otkriven iako policija ulaže velike napore da se identificira i privede pravdi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije