Zaobljena i jedinstvena: Barefoot je kamp prikolica u retro stilu '60-ih

J. M.
Zaobljena i jedinstvena: Barefoot je kamp prikolica u retro stilu '60-ih
Američki Airstream više nije jedina trendovska kamp prikolica u retro dizajnu. Britanci, koji neobično vole kampiranje, vratili su se u "zlatne '60-e" zahvaljujući prikolici Barefoot.

U projektu razvoja učestvovali su i studenti automobilskog dizajna i transporta na Univerzitetu u Coventryju. Barefoot ima galvaniziranu čeličnu šasiju, monokok karoseriju od fiberglasa i ručno izrađenu kuhinju. 

barefoot_06.jpg - undefined

Foto: Barefoot Caravans

Aerodinamička prikolica, čiji su enterijer i oprema uglavnom dizajnirani prema specifikacijama kupaca, dostupna je u različitim bojama po cijeni od oko 27.500 evra.

Rođenje britanske retro kamp prikolice treba zahvaliti advokatici Cathy Chamberlain koja je prije tri godine poželjela kampovanje u prikolici koja je uzbudljivija od dosadnih aktuelnih modela.

barefoot_03.jpg - undefined

Foto: Barefoot Caravans

Htjela je prikolicu šik i lijepog dizajna, a kako je nije mogla pronaći na tržištu, pozvala je Mikea Williamsa i Bena Matthewsa da zajedno naprave karavan iz snova.

Tako je nastao Barefoot, kamp prikolica dužine 520 cm, širine 192 cm i visine 236 cm. "Curved and unique" (zaobljena i jedinstvena) u obliku jajeta, to je ono po čemu je kreatori izdvajaju od konkurencije.

barefoot_05.jpg - undefined

Foto: Barefoot Caravans

U dnevnom boravku nalazi se veliki kružni ležaj s jastucima od bijele umjetne kože koji se noću pretvara u krevet dimenzija 180x180 centimetara. Osim toga, kuhinje ima plinski štednjak s dva plamenika, sudoper, bojler za toplu vodu, a postoji i toalet s tušem.

Barefoot je trenutno dostupan samo u Velikoj Britaniji, ali se predviđa da će i kupci u SAD-u pokazati interes za retro kamp prikolicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije