Yema T80: Kineski proizvođači počeli kopirati jedni druge

Radiosarajevo.ba
Yema T80: Kineski proizvođači počeli kopirati jedni druge
/ Sichuan Yema
Nakon što su kopirali sve što se moglo kopirati kineski automobilski proizvođači počeli su plagirati jedni druge.

Kompanija Sichuan Yema objavila je fotografije nove crossover perjanice T80 čiji prednji dio neodoljivo podsjeća na terence Haval.

Uzor za kopiranje nije slučajno izabran: Haval H6 je najprodavaniji SUV na kineskom tržištu koji je, uprkos žestokoj inostranoj konkurenciji, prošle godine pronašao put do 373.229 kupaca. Poređenja radi, najprodavaniji SUV iz kompanije Sichuan Yema je T70 na 58.  mjestu s 35.393 isporučenih vozila.

Treba napomenuti da je SUV/croosover segment lukrativan na kineskom tržištu jer je u prošloj godini zabilježen rast od čak 50 posto.

Informacije o tehničkim detaljima novog T80 su oskudne. Kineski mediji izvijestili su da će baznu verziju pokretati 1,8 litarski turbobenzinac snage 160 konja, uparen s ručnim ili CVT mjenjačem, koji je već poznat iz modela T70.

Inžinjeri Yeme rade i na 2,0 litarskom benzincu (200 KS). Cijene će biti objavljene najesen, a očekuje se da T80 bude nešto skuplji od T70 koji u baznoj verziji košta nešto više od 10 hiljada eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije