VW Virtus: Predstavljena limuzina na bazi Pola, ne zna se kada će doći u Europu

J. M.
VW Virtus: Predstavljena limuzina na bazi Pola, ne zna se kada će doći u Europu
U Brazilu je debitirala nova generacija Volkswagen Polo limuzine, koja će se na lokalnom tržištu prodavati pod imenom Virtus.

Novi model nastao je na bazi nedavno predstavljenog hatchbacka VW Polo, koji je postavljen na MQB-A0 platformu. VW Virtus je duži od aktuelnog Polo sedana koji se izrađuje na nekoliko lokacija širom svijeta.

polo_sedan_02.jpg - undefined

Foto: Volkswagen

Dugačak je 4480 mm (+9 cm), širok 1751 mm (+6 cm), uz međuosovinski razmak od 2650 mm (+10 cm). To znači da je Virtus zakoračio na teritoriju modela Golf-klase!

U Latinskoj Americi osnovne verzije limuzine pokreće atmosferski 1,6 litarski motor koji troši benzin (110 KS i 155 Nm) ili bioetanol (117 KS i 162 Nm). 

polo_sedan_03.jpg - undefined

Foto: Volkswagen

Skuplje verzije pokreće 1,0 litarski 3-cilindrični TSI koji snagu od 116 "konja" prenosi preko 6-stepenog automatskog mjenjača.

Dizajnerski, Virtus je do C-stuba identičan novom Polu, a straga je dobio klasični prtljažnik s širokim svjetlima po uzoru na Volkswagenove limuzine nove generacije.

polo_sedan_04.jpg - undefined

Foto: Volkswagen

I radno mjesto vozača identično je europskom Polo hatchbacku, a najveća novost je prtljažnik zapremine 521 litar, što je ogroman napredak u poređenju s 460 litara u aktuelnoj limuzini.

Volkswagen još nije objavio kada će nova limuzina stići u ostatak svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije