Ženeva 2019 / U iščekivanju premijere: Renault pokazao unutrašnjost novog Clia

28. 01. 2019. u 12:52:00 J. M.

Shares:0

Traje odbrojavanje do predstavljanja pete generacije Renault Clia koji će svjetsku premijeru doživjeti na predstojećem ženevskom sajmu automobila.

Pomalo neočekivano, Renault je odlučio otkriti unutrašnjost novog modela koja, barem na prvi pogled, izgleda sjajno.

Glavni cilj dizajnera enterijera novog Clia bilo je poboljšanje ergonomije. Unutrašnjost automobila postala je prostornija, a korišteni materijali su kvalitetniji. 

Zahvaljujući novom dizajnu centralne konzole i armaturne ploče, kreiranoj u skladu sa filozofijom pametnog kokpita, oslobođen je veliki prostor, ne samo za putnike, već i za nove sisteme. 

clio_unutrasnjost_02.jpg - undefined

Foto: Renault

Novi Clio će dobiti tehnologiju koja se do sada koristila u automobilima više klase poput Megana i Espacea, što pokazuje i ugradnja elektronske parkirne kočnice,

Peta generacija Clia imat će duža sjedišta, s tanjim naslonima za povećanje prostora na stražnjoj klupi. Bočni oslonci sjedala značajno su poboljšani, izmijenjeni su i nasloni za glavu.

Kupci Clia moći će kreirati automobil u skladu s poboljšanim mogućnostima personalizacije. Moći će promijeniti boju centralne konzole, kontrolne table, panela vrata, a kupcima će biti ponuđeno osam opcija za unutrašnje osvjetljenje.

NEMA KOMENTARA